Plik do pobrania: NOWY REGULAMIN STOŁÓWKI

  

KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU PAŹDZIERNIKU 2018r. WYNOSI 92 zł.

Płatność od 1 do 10 października przelewem lub gotówka.

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.

Ze względu na procedury zamawiania towaru, nieobecność ucznia z powodu choroby lub innych przyczyn losowych w celu odpisu za obiady rodzic zobowiązany jest zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 8.30 osobiście u intendenta,  telefonicznie pod numerem tel. 76 746 70 11 (ew. sekretariat: 76 724 95 70), mail: intendent@sp12lubin.edu.pl

Szkoła Podstawowa Nr 12 w Lubinie

                                                                     

JADŁOSPIS    

LEGENDA : CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY

 

DATA

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK
15.10.2018
Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym i papryką czerwoną.9

Makaron świderki z twarogiem i musem truskawkowym.1,3,7,9

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

WTOREK

16.10.2018

Zupa krupnik na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.1,7,9

Kotlet mielony wieprzowy.1,3

Ziemniaki z koperkiem.

Mieszanka sałat ze szczypiorkiem w śmietanie.7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA 17.10.2018 Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.7,9

Fasolka po bretońsku z kiełbasą.1

Bułka pszenno – żytnia.1

Lemoniada cytrynowa z imbirem.

Jabłko – deser.

CZWARTEK

19.10.2018

Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.7,9

Gulasz drobiowy.1

Kasza gryczana na sypko.

Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PIĄTEK
19.10.2018
Barszcz czerwony z jajkiem i pietruszką zieloną.7,9

Filet rybny z miruna panierowana.1,3,4

Ryż na sypko.

Fasolka szparagowa zielona na ciepło.7

Kompot truskawkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PONIEDZIAŁEK

22.10.2018

Zupa grochowa z kiełbasą i pietruszką zieloną.1,9

Pierogi ruskie z cebulką.1,3,7

Surówka z marchwi, selera i brzoskwiń.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

WTOREK
23.10.2018
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.7,9

Filet drobiowy panierowany.1,3

Ziemniaki z koperkiem.

Mizeria z ogórka zielonego i koperku.7

Lemoniada cytrynowa z imbirem.

ŚRODA

24.10.2018

Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym z pietruszka zieloną.7,9

Bigos wiejski z mięsem i kiełbasą.

Ziemniaki z koperkiem.

Kompot truskawkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Banan deser.

CZWARTEK

25.10.2018 

Zupa żurek z jajkiem na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.1,3,7,9

Stek wieprzowy w majeranku.1

Ziemniaki z koperkiem.

Marchew mini na ciepło z sezamem.

Kompot truskawkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PIĄTEK 

26.10.2018

Zupa krem dyniowo – marchwiowy.9

Gotowany pulpet rybny w sosie koperkowym.1,3,4,7

Ryż na sypko.

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i koperku.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ

od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.

 

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA

W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011

Z dnia 25 października 2011r.

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.