Plik do pobrania:

  

KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU CZERWCU 2018 r.WYNOSI 56 zł.

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.

Zgodnie z regulaminem Stołówki Szkolnej w nie ma odpisów za obiady w ostatnim tygodniu czerwca.

Szkoła Podstawowa Nr 12 w Lubinie

                                                                     

JADŁOSPIS    

LEGENDA : CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY

 

DATA

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK
04.06.2018
Zupa grochowa z kiełbasą i pietruszką zieloną.1,9

Makaron z twarogiem i musem truskawkowym.1,3,7

Marchew – deser.

Kompot jabłkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

WTOREK

05.06.2018

Zupa brokułowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.1,7,9

Gulasz wieprzowy.1

Kasza pęczak na sypko.

Buraczki czerwone z cebulką w oliwie.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA
06.06.2018
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.1,9

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym.1,3,7

Surówka z kapusty pekińskiej.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

CZWARTEK

07.06.2018

Zupa z fasolki szparagowej z pietruszką zielona zabielana.1,7,9

Filet drobiowy panierowany.1,3

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z rzodkiewki ze szczypiorkiem.7

Kompot jabłkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PIĄTEK
08.06.2018
Zupa ogórkowa jarska z pietruszką zieloną klarowny.1,7,9

Filet rybny sola panierowany.3,4

Ryż na sypko.

Marchew mini na ciepło z masełkiem.7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PONIEDZIAŁEK

11.06.2018

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną klarowny.9

Pierogi leniwe z masełkiem.1,3,7

Surówka z marchwi.7

Kompot rabarbarowy/woda niegazowana średniozmineralizowana

WTOREK
12.06.2018
Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym z pietruszka zieloną zabielana.1,7,9

Sztuka mięsa (schab ) w sosie pieczeniowym.1

Kasza jęczmienna na sypko.

Surówka z kapusty białej młodej i koperku w oliwie.

Kompot jabłkowo – cytrynowy.

ŚRODA

13.06.2018

Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.1,7

Makaron spaghetti z sosem bolońskim z warzywami.1,3,7

Pomarańcza ćwiartka – deser.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

CZWARTEK

14.06.2018 

Zupa z kaszy mannej na wywarze drobiowym z pietruszką zielona klarowna.9

Kotlet mielony drobiowy.1,3

Ziemniaki z koperkiem.

Sos tzatziki z ogórka zielonego na bazie jogurtu greckiego z koprem.7

Lemoniada cytrynowa z imbirem/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 PIĄTEK

15.06.2018 

Zupa rybna z łososiem.3,9

Bułki na parze z sosem czekoladowym.1,3,7

Jabłko – deser.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Rosół z kaczki z makaronem nitki klarowny.1Fasolka po bretońsku z kiełbasą.1Rzodkiewka – deser.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.7,9Kotlet mielony wieprzowo – wołowy.1,3Ziemniaki z koperkiem.Mieszanka sałat w sosie vinegrett.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​Zupa żurek z jajkiem i białą kiełbasą .3,7,9Pierogi ruskie z cebulką.1,3Jogurt naturalny w kubku.7Surówka z selera i marchwi.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​Zupa węgierska z mięsem wieprzowym, papryką czerwoną i pietruszką zieloną klarowna.9Makaron z twarogiem i musem truskawkowym.7Jabłko – deser.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​Zupa z kaszą manną na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną klarowna.9Bigos wiejski z kapustą młodą, kiełbasą i mięsem wieprzowym.Chleb pszenno – żytni.1Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.Mandarynka – deser.​

Zupa pieczarkowa z makaronem a na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.1,7,9Filet z indyka panierowany.1,3Ziemniaki z koperkiem.Fasolka szparagowa na ciepło z masełkiem.7Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​

Zupa barszcz czerwony na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielany.7,9Stek wieprzowy z cebulką w majeranku.1Kasza pęczak na sypko.Surówka z kapusty białej z koperkiem.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ

od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.

 

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA

W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00

                         

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011

Z dnia 25 października 2011r.

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.