Plik do pobrania: NOWY REGULAMIN STOŁÓWKI

  

KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU KWIETNIU 2019 r. WYNOSI 48 zł.

Płatność do 10 kwietnia przelewem lub gotówka.

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.

Ze względu na procedury zamawiania towaru, nieobecność ucznia z powodu choroby lub innych przyczyn losowych w celu odpisu za obiady rodzic zobowiązany jest zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 8.30 osobiście u intendenta,  telefonicznie pod numerem tel. 76 746 70 11 (ew. sekretariat: 76 724 95 70), mail: intendent@sp12lubin.edu.pl

Szkoła Podstawowa nr 12 w Lubinie                                   

JADŁOSPIS    

LEGENDA : CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY

 

DATA

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK
01.04.2019
Zupa filipińska z mięsem drobiowym i kukurydzą klarowna.9

Makaron pene z sosem marchwiowo – brokułowym.1,3

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Mandarynka – deser

WTOREK

02.04.2019

Zupa kapuśniak na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.9

Filet z indyka panierowany.1,3

Ziemniaki z koperkiem.7

Mieszanka sałat w sosie vinegrett.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA          03.04.2019 Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.7,9

Gulasz wieprzowy z warzywami.9

Kasza jęczmienna na sypko.7

Surówka z ogórka kiszonego i marchwi w oliwie.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

CZWARTEK

04.04.2019

Zupa pomidorowa z mini makaronem.1,3,7,9

Pierogi ruskie z cebulką.1,3,7

Jogurt naturalny.7

Surówka z selera i marchwi.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PIĄTEK

05.04.2019

Zupa krupnik jarski z pietruszką zieloną.

Filet rybny miruna w pieprzu cytrynowym.4

Ryż na sypko.7

Surówka z kapusty czerwonej i jabłka.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

PONIEDZIAŁEK

08.04.2019 

Zupa żurek z białą kiełbasą.1,3,7,9

Makaron świderki z koktajlem truskawkowym.1,3,7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew –deser.

WTOREK

09.04.2019

Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym z pietruszka zieloną.1,7,9

Gulasz drobiowy.1

Ziemniaki z koperkiem.7

Ogórek kiszony .

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA

10.04.2019 

 
CZWARTEK

 

 
PIĄTEK

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ

od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.

 

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA

W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011

Z dnia 25 października 2011r.

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.