Plik do pobrania:

  

KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU LUTYM 2018 r.WYNOSI 80 zł.

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.

 

Szkoła Podstawowa Nr 12 w Lubinie

                                                   

 

                               

JADŁOSPIS    

 

LEGENDA : CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY

 

DATA

 

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

12.02.2018

Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym z  pietruszką zieloną.9

Ryż za zapiekanymi jabłkami w cynamonie. Sos jogurtowy z miodem.1,7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Pomarańcza ćwiartka – deser

 

WTOREK

13.02.2018

Rosół drobiowy z makaronem i pietruszką zieloną.9

Kotlet schabowy panierowany.1,3

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z kapusty czerwonej i jabłka.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

ŚRODA

14.01.2018

Zupa kapuśniak z kapusty białej jarski z pietruszką zieloną klarowny.9

Makaron tagiatelle z warzywami w sosie.1,7,9

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser.

 

CZWARTEK

15.02.2018

Barszcz czerwony na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielany.1,7

Strogonow z indyka z pieczarkami.1,7

Kasza jęczmienna na sypko.

Ogórek kiszony.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

PIĄTEK

16.02.2018

Zupa krem marchwiowo – paprykowy jarski.9

Kotlet rybny ze szczypiorkiem.1,3,4

Ziemniaki z koperkiem.

Fasolka szparagowa na ciepło z masełkiem.7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

PONIEDZIAŁEK

19.02.2018

Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym i pietruszką zieloną klarowna.9

Bułki na parze z musem truskawkowym.1,3,7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

 

WTOREK

20.02.2018

Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.7,9

Zraz wieprzowy z pietruszką i szczypiorkiem.1,3

Kasza pęczak na sypko.

Buraczki czerwone z cebulką w oliwie.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

ŚRODA

21.02.2018

Zupa z kaszą manną na wywarze drobiowym klarowna.9

Fasolka po bretońsku z kiełbasą i mięsem.1

Chleb pszenno – żytni1

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Mandarynka – deser.

 

CZWARTEK

22.02.2018

Zupa pomidorowa z mini makaronem na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.7,9

Filet drobiowy saute w ziołach.

Ziemniaki z koperkiem.

Sos tzatziki z ogórkiem zielonym i koperkiem w jogurcie.7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

PIĄTEK

23.02.2018

Zupa kalafiorowa z pietruszka zieloną zabielana jarska.9

Filet rybny sola panierowany.1,3,4

Ryż na sypko.

Warzywa na ciepło z masełkiem i prażonym sezamem.7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ

od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.

 

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA

W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00

                         

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011

Z dnia 25 października 2011r.

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.