Plik do pobrania:

  

KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU MAJU 2018 r.WYNOSI 72 zł.

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.

 

Szkoła Podstawowa Nr 12 w Lubinie

                                                                     

JADŁOSPIS    

LEGENDA : CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY

 

DATA

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK
21.05.2018
Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym i papryka czerwoną klarowna.1,9

Ryż z duszonymi jabłkami i gruszkami.

Sos jogurtowo – waniliowy.7

Kompot truskawkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

WTOREK

22.05.2018

Zupa brokułowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.7,9

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym.

Ziemniaki z koperkiem.

Ogórki małosolne.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA
23.05.2018
Zupa krupnik na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną klarowny. 1,9

Łazanki z kapusty kiszonej z kiełbasą.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Pomarańcz ćwiartka – deser

CZWARTEK

24.05.2018

Zupa z zielonego groszku na wywarze drobiowym zabielana.1,9,7

Strogonow drobiowy z pieczarkami.

Kasza pęczak na sypko.

Surówka z marchwi , selera i jabłka.

Kompot truskawkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PIĄTEK
25.05.2018
Zupa z botwinki jarska z pietruszką zieloną zabielana.7,9

Filet rybny dorsz panierowany.3,4

Ryż na sypko.

Mieszanka sałat w sosie wiosennym z koperkiem.

Lemoniada cytrynowa z miodem/ woda niegazowana średniozmineralizowana.

PONIEDZIAŁEK

28.05.2018

Zupa filipińska z mięsem drobiowym i kukurydzą klarowna.9

Bułki na parze z sosem truskawkowym.1,3,7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Banan – deser.

WTOREK
29.05.2018
Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.7,9

Gulasz z szynki.1

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z kapusty białej i marchwi w oliwie.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA

30.05.2018

Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.1,7,9

Makaron spaghetti z sosem mięsno warzywnym i serem żółtym.1,3

Kompot truskawkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser.

CZWARTEK 
Zupa z botwinki na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.7,9

Filet z indyka saute w ziołach.1,3

Ryż na sypko.

Marchew z groszkiem na ciepło.1,7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 PIĄTEK  Zupa krupnik na wywarze warzywnym klarowny.9

Kotlet rybny.1,3,4

Ziemniaki z koperkiem.

Pomidory ze szczypiorkiem w oliwie.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Rosół z kaczki z makaronem nitki klarowny.1Fasolka po bretońsku z kiełbasą.1Rzodkiewka – deser.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielana.7,9Kotlet mielony wieprzowo – wołowy.1,3Ziemniaki z koperkiem.Mieszanka sałat w sosie vinegrett.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​Zupa żurek z jajkiem i białą kiełbasą .3,7,9Pierogi ruskie z cebulką.1,3Jogurt naturalny w kubku.7Surówka z selera i marchwi.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​Zupa węgierska z mięsem wieprzowym, papryką czerwoną i pietruszką zieloną klarowna.9Makaron z twarogiem i musem truskawkowym.7Jabłko – deser.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​Zupa z kaszą manną na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną klarowna.9Bigos wiejski z kapustą młodą, kiełbasą i mięsem wieprzowym.Chleb pszenno – żytni.1Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.Mandarynka – deser.​

Zupa pieczarkowa z makaronem a na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.1,7,9Filet z indyka panierowany.1,3Ziemniaki z koperkiem.Fasolka szparagowa na ciepło z masełkiem.7Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​

Zupa barszcz czerwony na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną zabielany.7,9Stek wieprzowy z cebulką w majeranku.1Kasza pęczak na sypko.Surówka z kapusty białej z koperkiem.Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.​

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ

od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.

 

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA

W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00

                         

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011

Z dnia 25 października 2011r.

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.