Plik do pobrania: NOWY REGULAMIN STOŁÓWKI

  

KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU CZERWCU 2019 r. WYNOSI 48 zł.

Płatność do 10 czerwca przelewem lub gotówka.

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.

Ze względu na procedury zamawiania towaru, nieobecność ucznia z powodu choroby lub innych przyczyn losowych w celu odpisu za obiady rodzic zobowiązany jest zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 8.30 osobiście u intendenta,  telefonicznie pod numerem tel. 76 746 70 11 (ew. sekretariat: 76 724 95 70), mail: intendent@sp12lubin.edu.pl

Szkoła Podstawowa nr 12 w Lubinie                                   

JADŁOSPIS    

LEGENDA : CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY

   

DATA

   

OBIAD

PONIEDZIAŁEK
03.06.2019
Zupa grochowa z kiełbasą i pietruszką zieloną.

Kopytka z sosem pieczarkowym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

WTOREK 

04.06.2019

Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Kotlet mielony drobiowy.

Ziemniaki z koperkiem.

Mieszanka sałat w sosie wiosennym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA

05.06.2019

Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą i mięsem wieprzowym.

Chleb pszenno – żytni.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser.

CZWARTEK 

06.06.2019

Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Gulasz wieprzowy.

Kasza jęczmienna na sypko.

Surówka z kapusty białej młodej.

Lemoniada cytrynowa/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

 

PIĄTEK  

07.06.2019

Zupa szczawiowa z jajkiem jarska z pietruszką zieloną.

Filet rybny mintaj panierowany.

Ryż na sypko.

Surówka z marchwi z pomarańczą i jabłkiem.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PONIEDZIAŁEK 

 

 

10.06.2019 

Zupa brokułowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Gulasz drobiowy w warzywach ( cukinia, marchew, papryka).

Ziemniaki z koperkiem.

Ogórek kiszony.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

WTOREK 

 

11.06.2019

Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Naleśniki z twarogiem.

Mus truskawkowy.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Kalarepa – deser.

ŚRODA 

12.06.2019 

Zupa barszcz czerwony na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Spaghetti mięsno – warzywne z serem żółtym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

CZWARTEK  

13.06.2019

 

Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Pulpet drobiowy w sosie pomidorowym.

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z kapusty czerwonej i jabłka.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PIĄTEK  

14.06.2019

Zupa krem marchwiowo – paprykowy.

Filet rybny miruna saute w ziołach.

Ryż na sypko.

Surówka z białej rzodkiewki ze szczypiorkiem i koperkiem.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ

od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.

 

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA

W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011

Z dnia 25 października 2011r.

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.