Plik do pobrania: NOWY REGULAMIN STOŁÓWKI

  

KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU GRUDNIU 2018 r. WYNOSI 60 zł.

Płatność od 1 do 10 grudnia przelewem lub gotówka.

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.

Ze względu na procedury zamawiania towaru, nieobecność ucznia z powodu choroby lub innych przyczyn losowych w celu odpisu za obiady rodzic zobowiązany jest zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 8.30 osobiście u intendenta,  telefonicznie pod numerem tel. 76 746 70 11 (ew. sekretariat: 76 724 95 70), mail: intendent@sp12lubin.edu.pl

Szkoła Podstawowa nr 12 w Lubinie                                   

JADŁOSPIS    

LEGENDA : CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY

 

DATA

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK
03.12.2018
Zupa fasolowa z kiełbasą i pietruszką zieloną.

Ryż z koktajlem truskawkowo – bananowym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

WTOREK

04.12.2018

Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Filet drobiowy saute.

Ziemniaki z koperkiem.

Marchew mini na ciepło z masełkiem i sezamem prażonym.

Kompot truskawkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA           05.12.2018 Zupa z kaszy mannej na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Łazanki z kapustą kiszoną  i mięsem.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Mandarynka – deser.

CZWARTEK

06.12.2018

Zupa pomidorowa z makaronem literki na wywarze drobiowym.

Gulasz wieprzowy w ziołach.

Pyzy ziemniaczane.

Ćwikła z chrzanem.

Lemoniada cytrynowa/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Słodkość  Mikołajowa – deser.

PIĄTEK
07.12.2018
Zupa z fasolki szparagowej  z pietruszką zieloną jarska.

Paluszki rybne.

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z kapusty pekińskiej, koperku i kukurydzy w oliwie.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PONIEDZIAŁEK

10.12.2018

Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym.

Makaron z twarogiem i musem jagodowym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser

WTOREK
11.12.2018
Zupa krupnik na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Filet z indyka panierowany.

Ryż na sypko.

Marchew z groszkiem na ciepło z masełkiem.

Lemoniada cytrynowa/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

ŚRODA

12.12.2018

Zupa kapuśniak z kapusty białej na wywarze drobiowym.

Makaron spaghetti z sosem mięsno warzywnym i serem żółtym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Banan – deser.

CZWARTEK 13.12.2018 
Zupa brokułowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Strogonow drobiowy.

Kasza gryczana na sypko.

Ogórek kiszony.

Kompot truskawkowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PIĄTEK

14.12.2018

 

Zupa pieczarkowa z pietruszką zieloną jarska.

Filet rybny miruna saute w ziołach.

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z czerwonej i jabłka.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ

od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.

 

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA

W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011

Z dnia 25 października 2011r.

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.