Plik do pobrania: NOWY REGULAMIN STOŁÓWKI

  

KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU LUTYM 2019 r. WYNOSI 56 zł.

Płatność do 15 lutego przelewem lub gotówka.

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.

Ze względu na procedury zamawiania towaru, nieobecność ucznia z powodu choroby lub innych przyczyn losowych w celu odpisu za obiady rodzic zobowiązany jest zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 8.30 osobiście u intendenta,  telefonicznie pod numerem tel. 76 746 70 11 (ew. sekretariat: 76 724 95 70), mail: intendent@sp12lubin.edu.pl

Szkoła Podstawowa nr 12 w Lubinie                                   

JADŁOSPIS    

LEGENDA : CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY

 

DATA

 

OBIAD

PONIEDZIAŁEK
11.02.2019
Zupa węgierska z mięsem wieprzowym i pietruszką zieloną.

Makaron pene z sosem pieczarkowym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Pomarańcza – deser.

WTOREK

12.02.2019

Barszcz czerwony na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Kotlet mielony wieprzowy.

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z marchwi i selera z chrzanem.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA          13.02.2019 Zupa z kaszy mannej na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Łazanki z mięsem i kiełbasą.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser.

CZWARTEK

14.02.2019

Zupa żurek z jakiem na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Gulasz drobiowy.

Kasza pęczak na sypko.

Surówka z kapusty czerwonej i jabłka.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

PIĄTEK
15.02.2019
Zupa rybna na łososiu z pomidorami i papryką czerwoną.

Ryż na sypko z koktajlem truskawkowym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

PONIEDZIAŁEK 18.02.2019

 

Zupa grochowa z kiełbasą i pietruszką zieloną.

Pulpet mięsno – warzywne gotowane w sosie koperkowym.

Ziemniaki z koperkiem.

Ogórek kiszony.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

WTOREK 19.02.2019 Zupa szpinakowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Pierogi ruskie z cebulką.

Surówka z marchwi w śmietanie.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

ŚRODA 20.02.2019

 

Zupa pomidorowa z mini makaronem na wywarze drobiowym.

Filet drobiowy saute w ziołach.

Ryż na sypko.

Warzywa gotowane na parze z sezamem.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

CZWARTEK

21.02.2019

Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym z pietruszką zieloną.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą i mięsem wieprzowym.

Chleb pszenno – żytni.

Lemoniada cytrynowa/ woda niegazowana średniozmineralizowana.

Banan – deser.

 

PIĄTEK

22.02.2019

 

Zupa pieczarkowa jarska.

Filet rybny miruna panierowany w papryce.

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z kapusty białej i selera naciowego.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ

od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.

 

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA

W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011

Z dnia 25 października 2011r.

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.